Posledný kojot (Poslední kojot, 2020)

Audiokniha Posledný kojot - Michael ConnellyMichael Connely. Kompletní audiokniha.

Čte Ivo Gogál.

Natočeno 2020. Vydalo Publixing v roce 2020 (1 CD MP3).

Lit.: Vavrečka, Lukáš: {Posledný kojot}. In Facebook, 24. 10. 2020 (status). – Cit.: Losangeleský policista Harry Bosch má zase průšvih, takže ho na chvíli (nikdo neví, jak dlouhou) dají stranou. Jenže to není jediná věc, která Bosche trápí. Zkrátka, tenhle příběh, jenž stejně jako další Connellyovy romány vychází z tradic americké drsné školy, je pořádně zádumčivý, Bosch je notně zarputilý a jeden úplně cítí, jak hrdina, který se nesměje, nanejvýš cynicky ušklíbá, prochází městem, kde z hydrantů zavlažují rozpálenou vozovku. Nadbytek volného času Harry řeší tím, že na vlastní pěst znovu prošetřuje pětatřicet let starý případ: případ vraždy své matky, který (jak se zdá), vrhá velmi dlouhý stín.

Audioknižního vydání ve slovenském překladu se již tradičně ujalo vydavatelství @publixing a interpretace (stejně jako v předchozích dílech) mužný Ivo Gogál. Znovu musím vyzdvihnout, jak výborně působí zvukový efekt telefonního hovoru, aplikovaný na ty repliky, které zaznívají z opačného konce linky. V audioknize Betónová blondína tu a tam efekt pohltil i kratší uvozovací větu, zde však byla práce mistra zvuku perfektní. Také se mi líbí přístup vydavatelství, které opatřuje audioknihu jakousi audiální tiráží, kde se dozvídáme informace o knižním vydání, z něhož tvůrci vycházeli. Nyní drobný podnět: Podobně bych uvítal i další informace týkající se audioknižního díla, například režii, mistra zvuku, autora hudby. To jsou informace, které bohužel zcela postrádají zvukové stopy drtivé většiny audioknih (i české produkce), a já věřím, že posluchač, který dílo zakoupí v aplikaci (a nemá tedy k dispozici booklet), si zaslouží mít k nim bezprostřední přístup.

V neposlední řadě oceňuji též příznačně noirovou znělku na začátku i konci audioknihy, byť jsem tentokrát trošičku postrádal ony vhodně umístěné hudební plochy, které v předchozím Boschově dobrodružství sice nedělily kapitoly, nýbrž na dobře vyhlédnutých místech vbíhaly pod mluvené slovo. Tak jako tak jsem si poslech velice užil a těším se na další.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)