Věk supernovy (2020)

Audiokniha Věk supernovy  - autor Liou Cch'-sin   - interpret Zbyšek HorákLiou Cch´- sin. Postapokalyptický příběh od autora bestselleru Problém tří těles. Překlad Hana Do. Režie Jakub Tabery.

Čte Zbyšek Horák.

Natočeno 2020. Vydala Audiotéka a Host, listopad 2020 (MP3, celková délka: 15 hodin 40 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.:  Tou dobou byl Peking jedním z měst na Zemi. Tou dobou byla Země jednou z planet na obloze. Té noci dospěly dějiny, jak je lidé znali, ke svému konci.

Ve vzdálenosti osmi světelných let zemřela hvězda a zaplavila Zemi smrtícím zářením, které do roka zahubí všechny lidi starší třinácti let. A tak se spouští odpočet. Rodiče se ze všech sil snaží předat svým dětem veškeré vědomosti, které budou potřebovat pro udržení světa v chodu.

Dětský svět ovšem odmítá pokračovat v zaběhnutých kolejích světa dospělých. Vysní si lepší svět, svět plný her, ale ani děti — stejně jako dospělí — nedokážou odolat temným stránkám lidské povahy a snový svět začíná připomínat noční můru…

Liou Cch’-sin je čínský spisovatel, který obdržel hned devětkrát nejprestižnější čínskou žánrovou cenu Galaxy, jednou titul velmistra čínskojazyčné sci-fi a jako první Asiat vůbec získal cenu Hugo v kategorii nejlepší román. Jedná se o jednoho z nejhlavnějších představitelů nové generace čínských autorů science fiction. Jeho nejslavnějším románem je Problém tří těles (2007, česky 2017), na který navazují další dva díly trilogie — Temný les (2008, česky 2017) a Vzpomínka na Zemi (2010, česky 2018). Nadšeně přijaté třídílné ságy Vzpomínka na Zemi se po celém světě prodalo více než osm milionů výtisků a doposud byla přeložena do dvaceti jazyků. Česky vyšel i jeho další román Kulový blesk (2004, česky 2019).

Zbyšek Horák
Český moderátor a dabér. V současné době působí především v dabingu. Nově se věnuje taky načítání audioknih. Léta působil v Českém rozhlasu, České televizi i TV Nova. Z televizních obrazovek jej můžete znát například jako hlas Jeremyho Clarksona, jednoho ze tří moderátorů populární motoristické show Top Gear. Známé jsou i jeho čtené komentáře reportáží v pořadu Toulavá kamera.

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)