Pro kravičku (2019)

Jindřich Šimon Baar - Pro kravičkuJindřich Šimon Baar. Použitá hudba Karel Kovařovic (opera Psohlavci) a lidové písně (hraje Martin Kaplan, Štěpán Slavík). Zvuk Přemysl Haas. Režie Antonín Kaška.

Účinkují Barbora Munzarová, Petr Pěknic, Valérie Zawadská, Lumír Olšovský, Josef Nechutný, Apolena Veldová, Miloslav Krejsa, Martina Samková, Inka Brendlová, Charlotte Režná, František Dvořák, Miloš Stránský, Petr Franěk, Jií Bláha, Radek Zima, Zdeněk Sedláček, Martin Stránský, Antonín Kaška.

Vydalo vydavatelství AVIK v roce 2019 (MP3).

Pozn.: Vtipná novela s laskavou moudrostí a lidskostí odehrávající se v Postřekově na Chodsku o prostých lidech, kteří se vydávají za prací do Mnichova, aby si vydělali na kravičku. Hlavní hrdinové Hadam a Barka po roční dřině v Mnichově, při níž se seznámí s malířem Pavlíkem, vydělají peníze, vrací se do Postřekova, kupují si kravičku, ovšem kravička po krátké době něco sežere a pojde. Malíř Pavlík namaluje obraz dvou mladých zničených lidí nad mrtvou krávou a na své první výstavě ho prodává „za živou kravičku, kterou kupec obrazu musí dopravit do Postřekova“. Baarova povídka Pro kravičku je citována i v divadelní adaptaci filmu Světáci, který režíroval a jednu z hlavních rolí v něm hraje Lumír Olšovský. Není tedy náhodou, že jsme ho obsadili do postavy malíře Pavlíka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)