Meta (2020)

Audiokniha Meta  - autor Pavel Bareš   - interpret Kristýna PodzimkováPavel Bareš. Superhrdinský thriller z českého prostředí. Kompletní audiokniha.

Čte Kristýna Podzimková.

Natočeno 2020. Vydala Audiokniha, listopad 2020 (MP3, celková délka 8 hodin 36 minut). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Superlidé existujeí. Ale žádný z nich není superhrdina.

V jiném světě by Lenka Křížová mohla být regulérní superhrdinkou. Jenže v tom jejím nikdo nepotřebuje nadšence ve spandexu a pláštěnkách. Po amatérských lovcích zločinců zkrátka není v jednadvacátém století poptávka. Zato po showbyznysu a skandálech se lidé můžou utlouct.

A tak zatímco svět kolem ní nadšeně hltá každou novou metasenzaci, Lenka si spokojeně žije příběh vysokoškolačky, která má vlastní život na háku. Vyspává kocoviny, prospává přednášky, nezvedá matce telefony a občas pomůže kamarádce u zkoušky svými „superschopnostmi“. Nikdy zkrátka nestála o slávu, pozornost kamer ani zástupy fanoušků.

Ale přesto se zdá, že jednoho má.

PAVEL BAREŠ
Žije dostatečně blízko Praze, aby se mohl považovat za Pražáka, ale zároveň dostatečně daleko, aby po něm v příměstských autobusech chtěli kupon na první pásmo. Ve dne je učitelem angličtiny, v noci zapáleným hráčem videoher a čtenářem komiksů, cestovatelem, jachtařem, oddaným hnědokabátníkem a milovníkem vyprávěcích RPG. Nezpívá v kapele, ale kdysi jednu míval. Ze slohu dostával ve škole pětky za úniky od tématu. Dnes ho za ně kárají jeho redaktoři. V roce 2017 debutoval románem Projekt Kronos, na který navázal druhým dílem Kronovy děti (2019). Meta (2020) je jeho prvním krokem mimo úspěšnou sérii, kterou vstoupil do české fantastiky.

KRISTÝNA PODZIMKOVÁ
Pochází z Rožnova pod Radhoštěm, kde od malinka chodila do folklórních souborů a dalších kroužků, které přirozeně vyústily ve studium na Janáčkově konzervatoři v Ostravě obor hudebně-dramatický. Po studium nastoupila do angažmá Těšínského divadla, kde dostala velké herecké příležitosti (Maryša, Skřivánek, Slunce pro dva, Motýli) a také cenu ředitele divadla Karola Suzsky. V roce 2008 si ji z celoevropského castingu vybral německý režisér Veit Helmer do hlavní role filmu Absurdistan, který pak úspěšně brázdil světové filmové festivaly, včetně legendárního Sundance Roberta Redforda. V Česku byla díky tomuto filmu pozvána na konkurz do seriálu Ulice a pět let pak strávila ve společnosti postavy They Nekonečné. Po roce pendlování mezi Českým Těšínem a Prahou se do hlavního města nakonec přestěhovala. Postupně začala hostovat v pražských divadlech, což trvá do dnes. Během sezóny hraje průměrně v pěti divadlech. Průběžně se objevuje v seriálech České televize i těch komerčních. Za nejvýraznější postavy z poslední považuje roli Ivety ve dvoudílném filmu České televize Metanol a roli Miluše v šestidílné minisérii Hbo Bez Vědomí.
299 Kč
Stáhnout prvních
45 min.
zcela zdarma

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)