Rodiče, neblbněte! aneb O výchově a dětech 1/10 (2021)

Jan Svoboda a Dita Fuchsová. Audioshow. Scénář Dita Fuchsová. Režie a zvuk Jakub Tabery. Produkce Radka Kopecká, Vlaďka Kučerová.

Natočeno ve studiu 5Guests v roce 2021. Vydala Audiotéka, září 2021 (MP3) v Klubu Audiotéka.

Obsah: 1. Aňa Anna Geislerová – 2. Martin Zahálka – 3. 4. Matouš Ruml – 5. Zdeňka Žádníková Volencová – 6. Jiří Dvořák – 7. Jana Bernášková – 8. Klára Pollertová Trojanová – 9. Marek Holý – 10. Adéla Gondíková.

Pozn.:  Prošel si tím, prochází či projde skoro každý, ale dopředu načtené rady a teorie bývají skoro k ničemu. Na druhou stranu trefně podaná osobní zkušenost z výchovy dětí od známé osobnosti může pomoci třeba i tím, že si uvědomíme, že v tom nejsme sami. V roli rodiče.

Tu zná z více stran i poradenský psycholog Jan Svoboda, který je  moderátorce Ditě Fuchsové partnerem v diskuzích s předními českými herci, kteří jsou také interprety audioknih, ale hlavně… jsou právě rodiči. Odlehčenou formou společně řeší, jak zvládat rodičovství tak, aby to všechny bavilo nebo alespoň úplně nevyčerpalo. Přidanou hodnotou audioshow jsou rady odborníka, k jehož postřehům byste se v běžném životě možná ani nedostali.

PhDr. Jan Svoboda vystudoval psychologii na FF UK, provozoval praxi jako poradenský psycholog a psychoterapeut. Působil také jako supervizor azylových domů či např. dobrovolnického programu Hestia Praha. V současné době působí na Ostravské univerzitě na katedře pedagogické a školní psychologie. Je autorem např. skript „Metody práce s mládeží“, „Učitelština – dialogizovaná forma vedení sexuální výchovy v ZŠ“ či „Praxe učitelů v prevenci sociálně patologických jevů“, více než stovky článků např. v časopisech Ty a Já, Konfrontace, Psychologie dnes, Prevence. a dalších publikací, v nichž také zúročil své zkušenosti (Co mám dělat, když; Sebepoznávání krokem a chůzí, Modelkou v padesáti…)

Dita Fuchsová, moderátorka lektorka a poradkyně v oblasti komunikace. Působila jako moderátorka publicistických pořadů ČT, jako tisková mluvčí i jako vyučující na Vyšší odborné škole managementu. Je rovněž autorkou audioknižních titulů Ženin nejlepší přítel, Komunikuji, tedy jsem a slovy jednoho z jejích dvou milovaných synů: „Dělá vše, co je v jejích silách.“

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)