Říše popela (2021, 2022)

Audiokniha Říše popela  - autor Anthony Ryan   - interpret Marek HolýAnthony Ryan. Překlad Milan Žáček.

Čte Marek Holý.

Natočeno 2021. Vydala Audiotéka, Bookmedia, leden 2022 (MP3, celková délka 24 hodin 48 minut). Ukázka k poslechu zde.

Série: Draconis Memoria #3

Pozn.:  Závěrečný díl epické fantasy trilogie Draconis Memoria. Kovolodní obchodní syndikát stovky let poháněla krev draggů — a chránili ho Krvožehnaní, hrstka lidí, kteří dokázali krev pít, a v důsledku toho disponovali děsivými schopnostmi. Nyní však hrozí, že právě to, co korporátní svět vyživovalo, způsobí jeho zkázu.

Povstal dragg nepředstavitelné síly a teď stojí v čele armády zvířat a lidí. Claydon Torcreek, Lizanne Lethridgová a Corrick Hilemore operují v různých končinách světa, avšak nyní se spojili v touze porazit Bílého dragga a Zkažené, které vede.

Samo lidstvo čelí smrtelnému ohrožení, protože ve válce s Bílým draggem se za svobodu platí krví a ohněm. Ale s pomocí starobylého vědění, revolučních technologií a neočekávaných spojenců má dosud jakousi naději. Záchrana světa si ale bude žádat oběti.

ANTHONY RYAN
Pochází ze Skotska a nyní žije a pracuje v Londýně. Vystudoval historii, dlouho byl zaměstnaný v britské státní správě, ale po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013, česky 2014), kterého se celosvětově prodalo více než milion výtisků, začal psát na plný úvazek. Bestsellerovou trilogii Stín krkavce po druhém dílu Pán věže (2014, česky 2015) završila kniha Královna ohně (2015, česky 2016). V roce 2016 vyšel první díl Ryanovy steampunkové fantasy série Draconis Memoria s názvem Oheň probuzení (česky 2018), na který navazuje román Legie plamenů (2017, česky 2019) a závěrečná část Říše popela (2018, česky 2020). Do světa Vélina Al Sorny se Ryan vrátil v románu Volání vlka (2019, česky 2020), který je prvním dílem nové dilogie Čepel krkavce.

MAREK HOLÝ
Český herec a dabér vystudoval brněnskou konzervatoř. Před studiem JAMU dal přednost angažmá v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Jeho cesta pokračovala do Prahy, kde působil několik let v Divadle Na Fidlovačce. Od roku 2013 je členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Je držitelem Ceny Thálie 2013 v oboru opereta/muzikál za titulní roli v muzikálu Zorro uváděného v Divadle Hybernia. Objevil se v několika televizních filmech a seriálech (např. Četníci z Luhačovic, Co ste hasiči) a umístil se také na 3. místě 19. ročníku ankety Neviditelný herec, která oceňuje práci pro rozhlas.

Copyright:
The Empire of Ashes
Copyright © 2018 by Anthony Ryan
All rights reserved including the right of reproduction in whole or in part in any form.
This edition published by arrangement with Ace, an imprint of Penguin Publishing Group, a division of Penguin Random House LLC Cover illustration: © Jeffrey Read
Designed by Nico Taylor
Translation © Milan Žáček, 2020

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)