Dva divoši (2022)

Ernest Thompson Seton. Kompletní audiokniha. Překlad Libuše Bubeníková a Jiří Valja. Hudba a režie Vratislav Hubička.

Čte Aleš Procházka.

Natočeno 2022 (studio Soundguru). Vydalo Tympanum 5. 5. 2022 (MP3, katalogové číslo TYM773-0). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Přirozená dávka divokosti pro každého. Kultovní román od zakladatele Lesní moudrosti o lásce k přírodě, o dobrodružstvích dvou chlapců, kteří žili jako Indiáni, a o tom, co všechno se naučili.

Příběh o přátelství, vztahu k přírodě a zálesáctví, který zásadně ovlivnil generace čtenářů. Dva kamarádi Yan a Sam prožívají svá dobrodružství na kanadské farmě na pomezí hlubokých lesů. Poznávají vlastnosti a zvyky divoké zvěře. Učí se orientovat v drsné přírodě, rozdělat oheň, postavit si týpí, vydělávat kůže, ušít si obuv a mnoho dalších indiánských dovedností. Málokdo odolá pokušení vyrobit si vlastní luk, indiánskou čelenku, mokasíny, nebo dokonce návodu, jak vycpat výra. Kniha probouzí neutuchající vášeň pro každou chvilku strávenou v přírodě a schopnost v ní přežít. Poselství této bible hnutí Lesní moudrosti (Woodcraft) popsal autor těmito slovy: „Protože jsem poznal muka žíznivé touhy, chtěl bych vyhloubit studnu, z které by i jiní mohli pít.“ (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)