Toskánsko na každý den. Roční doby italského života (2022)

Frances Mayesová. Kompletní audiokniha. Překlad Zuzana Mayerová. Hudba Mario Buzzi.

Čte Jana Štvrtecká.

Natočeno 2022 (studio Soundguru). Vydalo Tympanum 12. 5. 2022 (1 CD MP3, katalogové číslo TYM674-0). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Bramasole – malebný italský venkov. Pozvánka do míst, kde autorka našla nový domov, přináší popisy toskánských městeček, zvyků, umění a všemožných vůní vycházející z místních receptů.  (Recepty vonící italským venkovem stahujte v detailu audioknihy.)

Vydala se do Itálie, kde spolu s přítelem zakoupili opuštěnou usedlost a našli v ní domov. Výročí dvou dekád strávených v Bramasole přivedlo autorku k dalším zápiskům o jejím sžívání se s toskánskou krajinou, historií, kuchyní a životním stylem. Co ji přimělo k navázání až překvapivě hlubokého vztahu s místní krajinou, jejími obyvateli a způsobem života? Znovu podává zprávu o všem, co se v Bramasole a okolí v posledních letech změnilo, líčí své nové objevy v okolí Cortony, připojí sérii nových kuchařských receptů a nenechá nás na pochybách o tom, že ve společnosti svých italských sousedů a přátel nalezla skutečný „italský domov“. Tympanum vydalo také román Pod toskánským sluncem. Audiokniha obsahuje recepty s příchutí Itálie. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)