AMNESTYcast #1 – Martina Pařízková (2020)

Propuštěný Sencov, rekordy Maratonu psaní dopisů, klima, démonizace i Donald Trump. „Každý den dostaneme z vězení dva lidi“, říká v rozhovoru o úspěších Amnesty její mluvčí. Rozhovor s mluvčí Amnesty Martinou Pařízkovou o největších úspěších i výzvách v loňském roce a také o tom, co nás čeká letos. Moderuje Erik Bartoš, který v Amnesty vede sociální sítě.

Natočeno 2020. Webová premiéra 21. 1. 2020. K poslechu zde.

Za vznikem AMNESTYcastu i jeho moderováním stojí mluvčí a šéfka komunikace Martina Pařízková a Erik Bartoš, který zodpovídá za obsah na sociálních sítích.

„Snažíme se našim sympatizantům a podporovatelům zprostředkovat témata Amnesty způsobem a formou, která jim může být bližší a srozumitelnější. Formát podcastu je proto ideálním prostředkem,“ říká mluvčí lidskoprávního hnutí Martina Pařízková. „Náš podcast sice vzniká ve skromných podmínkách a nemůžeme konkurovat profesionálům, nicméně i v dnešní době se nevládky musí snažit svá témata komunikovat jednoduše, autenticky a inovativně,“ dodává Pařízková.

Hosty podcastu budou lidé zevnitř hnutí – zaměstnanci, experti, dobrovolníci i další spolupracovníci. První díl se věnuje tématu loňských úspěchů v oblasti základních lidských práv i vyhlídek do budoucnosti, druhý díl je o unikátním vzdělávacím projektu české Amnesty, který boří předsudky a láme rekordy. Nové díly AMNESTYcastu budou vznikat přibližně jednou měsíčně. Amnesty se řadí mezi první nevládní organizace v Česku, které s podcasty přichází. K průkopníkům česká sekce patří nejen v porovnání s tuzemskými organizacemi, ale i ve srovnání se zahraničními pobočkami v rámci globálního hnutí Amnesty.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)