Studio N – Severokorejský diplomat chtěl z Česka nelegálně vyvézt zbrojní materiál do KLDR (2020)

Připravil Filip Titlbach.

Natočeno 2020. Webová premiéra

Lit.: Titlbach, Filip:  Studio N: Severokorejský diplomat chtěl z Česka nelegálně vyvézt zbrojní materiál do KLDR. In web Deník N, 28. 1. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře.

Přes půl roku se na českém území odehrávaly události jako ze špionážního románu. Diplomaté totalitní Severní Koreje chystali pašování zbrojního materiálu a tuzemských dronů z Česka přes Afriku a Čínu do Pchjongjangu. Obchod už v počátcích zachytila a sledovala Bezpečnostní informační služba a s vědomím ministerstva zahraničí ho zarazila. Zjistil to investigativní reportér Deníku N Lukáš Prchal.

A ještě jedno téma. Na sociálních sítích vzbudila vlnu nevole zpráva, že budovaný systém dálničních známek má údajně umožnit i zaznamenávání a zpětné mapování pohybu aut. To se ale jednak už dávno děje, jednak je nesmyslné to a priori odmítat jako cestu k vládě Velkého bratra, píše ve svém komentáři Honza Moláček. Poslechněte si jeho argumenty.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)