Screenshot Inspiračního fóra 1/?? (2020-2022)

Připravil dokumentarista Ivo Bystřičan a Lukáš Senft.

Natočeno 2020 – 2022. K poslechu zde.

Pozn.: Třetí řadu Screenshotu produkuje Deník Referendum.

Pozn.: Podcastová série Screenshot Inspiračního fóra přináší to nejzajímavější z debat a diskuzí Inspiračního fóra ji.hlavského festivalu, zastavuje obraz u společenských fenoménů a pomáhá složit ucelenější obraz dnešního světa. V každém díle se dokumentarista Ivo Bystřičan zaměří na jednu osobnost a svým komentářem vás provede jejími myšlenkami a vizemi. Poslechněte si, jaká jsou řešení klimatické krize, jak bránit vzniku a šíření extremismu nebo jaká je současná Čína. Nabídneme vám také příběhy žen, které mění svět nebo svědectví z mexicko-americké hranice. (anotace)

Obsah: 1. Host: Americký novinář, spisovatel a environmentalista Bill McKibben je jednou z nejvýraznějších postav světového hnutí za záchranu klimatu. Od roku 1989, kdy vyšla jeho první kniha Konec přírody (The End of Nature), je také jednou z předních postav amerického ekologického hnutí. V roce 2010 v reakci na krach klimatického summitu v Kodani založil hnutí za záchranu klimatu 350.org. Vydal na patnáct knih vesměs s ekologickou tématikou. Jeho poslední kniha Falter vyšla v loňském roce a recenzenti ji označují za strhující kombinaci varování před klimatickou katastrofou a mobilizace k akci na záchranu planety.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)