Ptám se já – Josef Středula (2021)

Připravila Marie Bastlová. Hostem byl předseda ČMKOS Josef Středula.

Natočeno 2021. Webová premiéra 23. 2. 2021 (Seznam Zprávy, 16:00 h.).

Lit.: Bastlová, Marie: Babiš před námi tajil opatření. To nám ztuhla krev v žilách, říká Středula. In web Seznam Zprávy, 23. 2. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zastavme fabriky a zavřeme na Velikonoce republiku, to navrhl včera odborový předák Josef Středula, dnešní host Ptám se já. Týdenní sváteční lockdown by podle něj mohl pomoci zpomalit epidemii. Není to ale pozdě?

Podle Středuly odborové svazy netlačily na dřívější řešení situace, protože příprava lockdownu vyžaduje čas. „Nejde to ze dne na den,“ řekl v podcastu a dodal, že by v případě uzavření fabrik nadále fungovala kritická infrastruktura i nepřetržité provozy.

Středula souhlasí s tím, že by vláda kvůli zhoršené epidemické situaci mohla rozhodnout o tvrdém lockdownu i dříve. Neměla by to ale dělat chaoticky – během pár hodin –, jak podle Středuly často v posledních týdnech rozhoduje: „Vláda může náš námět přetavit v okamžité řešení. Je to ale její zodpovědnost,“ řekl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů v pořadu Ptám se já.

A jaká je cena jednoho zavřeného dne v případě lockdownu? „Ta cena se rovná záchraně lidského života, to je nevyčíslitelná hodnota. Nehodlám vyčíslovat něco v době, kdy má vláda 500miliardový dluh,“ bránil se Středula. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)