Ptám se já – Daniel Landa (2021)

Připravila Marie Bastlová. Hostem byl Daniel Landa.

Natočeno 2021. Webová premiéra 19. 2. 2021 (Seznam Zprávy, 13:16 h.).

Lit.: Bastlová, Marie: Klidně mě neberte vážně. Jsem jen médium a zesilovač, říká Landa. In web Seznam Zprávy, 19. 2. 2021 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Zpěvák Daniel Landa se skupinou vědců podepsaných pod peticí Blanický manifest má plán, jak zbavit Česko pandemie. Současná vláda to podle něj totiž nezvládá. Co by mělo Česko dělat?

Daniel Landa odpovídal v pořadu Ptám se já.

Po boku Landy za změny agituje vakcinolog Jiří Beran, imunolog Jaroslav Svoboda, proděkan Národohospodářské fakulty VŠE v Praze Miroslav Ševčík a předseda výboru podnikatelských odborů Radomil Bábek.

Co by měli podle Landy lidé dělat? „Lidé musí mít hlavně rozum. Nejsem ten, kdo by to měl určovat. Mluvíte se zesilovačem,“ řekl v pořadu Ptám se já. „Využil jsem svoji popularitu a snažím se zesílit hlas lidí, kteří jsou odborníci a jejichž názory byly přehlíženy nebo dehonestovány,“ vysvětloval s tím, že vnímá zoufalství společnosti, a proto se obrátil na skupinu odborníků, kteří podle něj problematice rozumí. „Sám nejsem tak chytrý, abych mohl tyto věci řešit,“ dodal.

„Pro lidi, kteří jsou velmi radikální, jsme idioti, protože bereme covid vážně, pro druhou skupinu jsme zase vrahové, protože koronavirus podceňujeme,“ komentoval Landa názory na cíle jeho iniciativy, které chtěl mimo jiné řešit i s vládními činiteli na schůzce v Poslanecké sněmovně, ze které nakonec sešlo.

Landa a jeho iniciativa ale pevně věří, že dostanou k setkání s politiky další možnost. A recept, jak se k takovému slyšení dostat? Mít petici, natočit písničku se dvěma miliony zhlédnutími a udělat mediální humbuk, vysvětlil v rozhovoru Landa. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)