Ptám se já – Lubomír Zaorálek (2021)

Hostem Marie Bastlové byl ministr kultury a exministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Natočeno 2021. Webová premiéra 6. 4. 2021 (Seznam Zprávy, 13:09 h.).

Lit.: Bastlová, Marie: Vláda je na dně, Evropa to s vakcínami projela, říká Zaorálek. In web Seznam Zprávy, 6. 4. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Česko se blíží ke konci nouzového stavu. Kdy budeme moci jít znovu do kina, divadla nebo na koncert?

Ministr kultury a bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) odpovídal v Ptám se já.

V Česku se poprvé po více než třech týdnech zastavil mezitýdenní pokles nově potvrzených případů onemocnění covid-19. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) přestane od začátku příštího týdne platit omezení cest mezi okresy i zákaz nočního vycházení. A koncem dubna by podle vicepremiéra Jana Hamáčka mohlo následovat i otevírání obchodů, služeb či zahrádek restaurací. Kdy a za jakých podmínek?

„Nevím, jestli rozvolňovat, ale plán, jak reagovat na vývoj situace, na to je čas. První draft nového systému PES jsme měli v ruce minulý týden, teď probíhá jednání. Je teď povinnost ten plán dát do vlády, ale konkrétní den vám neřeknu,“ řekl v Ptám se já ministr kultury Lubomír Zaorálek. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)