Šťastný podcast – Poslední rozloučení s neúspěšnými kandidáty (2022)

Kdy se prezidentská kampaň zvrhne? Týmu Šťastného pondělí stačil jediný pohled do křišťálové koule na stanovení přesného dne.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Natočeno 2022. Webová premiéra 28. 11. 2022 (Seznam Zprávy, 20:20 h.; 48 min.).

Lit.: anonym: Šťastný podcast: Babišův chybějící milion a smutnící kandidáti. In web Seznam Zprávy, 28. 11. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  O čem bude v kampani mluvit Andrej Babiš a jak reagovali na své vyřazení neúspěšní prezidentští kandidáti? To komentuje Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

V aktuálním díle Šťastného pondělí jsme mluvili o tom, že možná jedinou šancí Andreje Babiše na vítězství v prezidentských volbách je oslovit dostatek voličů SPD, Trikolory a KSČM tím, že začnete hrát na národoveckou (až někdy protiukrajinskou) strunu. A také o tom, jaké riziko tahle strategie s sebou nese. Ve Šťastném podcastu jsme na tohle téma navázali.

„Myslím, že u kauz typu Čapí hnízdo nebo výletů na Krym, tak je společnost v podstatě rozdělená na probabišovskou a antibabišovskou část a obě mají v těch kauzách jasno. Jenže Babišovo voličské jádro má v případě Ukrajiny úplně různé názory – 38 procent voličů ANO přeje vítězství Ukrajině a 38,7 procenta Rusku,“ popisuje Konstantin Sulimenko. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)