Šťastný podcast – Skládáme příští vládu. Turek na dopravě, školství pro KSČM (2024)

Šťastný podcast o vládě ANO, Přísahy a komunistů. Připravili Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko a Ondřej Lasák.

Natočeno 2024. Webová premiéra 17. 6. 2024 (Seznam Zprávy, 18:12 h.; 44 min.).

Lit.: anonym: Šťastný podcast: Skládáme příští vládu. Turek na dopravě, školství pro KSČM. In web Seznam Zprávy, 17. 6. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Kdo obsadí které ministerstvo v příští vládě a jak si povede Filip Turek coby ministr dopravy, to posuzuje Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko a Ondřej Lasák.

Ve Šťastném pondělí jsme ukázali vizi, kterou nám předestřely volby do Evropského parlamentu: Vládu složenou z ANO, Přísahy a Motoristů a koalice Stačilo!, tedy komunistů a jejich nohsledů, která by při stejných výsledcích v národních volbách získala přibližně 105 mandátů.

Kdo by obsadil posty předsedy a místopředsedů, jsme už nastínili. Ve Šťastném podcastu jsme se tak rozhodli podívat ještě hlouběji a pokusit se obsadit všechna ministerstva těmi nejlepšími kádry ze zmíněných tří uskupení.

Obsadit některá ministerstva bylo snadné. Třeba kdo by v takovém rozložení sil byl příštím ministrem dopravy, není třeba příliš dlouho diskutovat. „Ne, Martine Kolovratníku, vy to nebudete,“ vyslovuje zcela samozřejmou věc Jindřich Šídlo.

„Otázkou jen je, co by se na ministerstvu dělo a změnilo, kdyby tam nastoupil Filip Turek. Myslím, že všechny plány na stavbu železnice by rovnou letěly z okna, ale zase bychom mohli dokončit aspoň některé dálnice,“ uvažuje producent Ondřej Lasák.

„Ministr Turek bude rozhodně muset řešit otázku rychlosti na silnicích a s ní spojené stížnosti třicítkářů pro Prahu. Takže to dopadne tak, že v Praze na magistrále to bude 130 a dálnice budou rychlostně neomezené,“ dodává Šídlo.

„A já se vlastně na Turka těším, protože se díky němu aspoň dostaví Pražský okruh. Především proto, aby se na něm mohlo závodit,“ uzavírá Konstantin Sulimenko. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)