Ozvěny prázdnin 1/4 (2016)

1. Úterní Klub Rádia Junior bude patřit slavnostnímu vyhlášení velké letní soutěže „Ušounův píp aneb už umíme morseovku líp“. Bavilo vás luštit tečky a čárky? Šifrovaných abeced je ale mnohem víc. O nich i dalších věcech si budeme povídat se skauty Markem Friedem a Václavem Borským z oddílu Protěž skautského střediska Blaník. Těšit se můžete i na pohádku od skřítka Hajaji Ole Zavřiočka. A na vás se těší Šárka Fenyková.

Natočeno 2016. Premiéra 30. 8. 2016 v cyklu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h).

2. Hostem středečního Klubu Rádia Junior bude bubeník Marek Valenta. Je malého vzrůstu, takže k tomu, aby se pohyboval stejně rychle jako ostatní lidé, potřebuje speciálně upravené kolo. I přesto, že se narodil s handicapem, jako muzikant prošel několika kapelami, učí děti bubnovat, vznikla o něm i písnička, zkrátka člověk, od kterého stojí za to „opisovat“. Na závěr povídání si poslechneme Hajajovu pohádku Ole Zavřiočka. Pořadem vás provede Jana Rychterová.

Natočeno 2016. Premiéra 31. 8. 2016 v cyklu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h).

3. Pro velký zájem našich „Juniorů“ si budeme povídat o morčatech a ježcích. O prázdninách jste nám psali a ptali se nejčastěji na tato dvě zvířátka. Navíc první zářijový víkend je můžete vidět na vlastní oči na speciální výstavě, kam vás přijde pozvat Monika Rousová z chovatelské stanice. A přijde i skřítek Hajaja s pohádkou Ole Zavřiočka. V 19 h bude v Klubu Rádia Junior připravena vaše zvířecí agentka Veronika Hájková.

Natočeno 2016. Premiéra 1. 9. 2016 v cyklu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h).

4. Páteční Klub Rádia Junior s Romanem Víškem bude veselý, plný písniček a zajímavostí. Jako každý pátek nebude chybět soutěž, ani pravidelná rubrika Knižní záložka, ve které vám Jana Klusáková představí nové dětské knížky. A připraven bude i skřítek Hajaja s dalším pokračováním pohádkového seriálu Ole Zavřiočko. Nalaďte si a poslouchejte páteční Klub Rádia Junior.

Natočeno 2016. Premiéra 2. 9. 2016 v cyklu Klub Rádia Junior (ČRo 2 Praha, 19:00 h).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)