Závěs (2018)

Ivana Myšková. Ze své knihy Bílá zvířata jsou velmi často hluchá pro rozhlas upravila autorka. Režie Lukáš Hlavica. 

Účinkuje Tereza Dočkalová.

Natočeno 2018. Premiéra 16. 4. 2018 (ČRo 3 Vltava, 14:30 h.) v cyklu Povídka a Ivana Myšková vybírá…

Lit.: Fleyberková, Klára: Ivana Myšková vybírá své oblíbené autory a povídky. In web ČRo 3 Vltava, 16. duben 2018 (článek). – Cit.: Volný autorský cyklus, ve kterém poznáváme vkus našich spisovatelů. Tentokráte vybírá Ivana Myšková, kterou proslavil román Nícení a která byla v roce 2018 nominována na prozaickou Magnesii Literu za sbírku povídek Bílá zvířata jsou velmi často hluchá. Po první, autorské povídce uslyšíte texty Virginie Woolfové, Franze Kafky, Roberta Musila a Petra Pazdery Payna.

Ivana Myšková vystudovala tvůrčí psaní a mediální komunikaci na Literární akademii v Praze, kde byla žačkou mimo jiné i Saši Berkové, jejíž osobnosti a dílu věnovala i rozhlasový pořad. Řadu let pracovala pro kulturně publicistickou Mozaiku jako literární redaktorka, recenzentka a reportérka. V roce 2013 vydala novelu Nícení, loni pak povídkovou sbírku Bílá zvířata jsou velmi často hluchá, za kterou byla nominovaná na cenu Magnesia Litera.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)