Soft Hard (2018)

Michal Šanda. Povídka o Bauhausu, manželství a jedné prasklé záchodové míse. Z autorova rukopisu připravila Klára Fleyberková. Režie Dimitrij Dudík.

Účinkuje Ivan Řezáč.

Natočeno 2018. Premiéra 7. 1. 2019 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h.) v cyklu Rok moderního umění a Současná povídka.

Lit.: Fleyberková, Klára: Michal Šanda: Soft Hard. In web ČRo 3 Vltava, 7. leden 2019 (článek). – Cit.: (…) Michal Šanda je autorem dlouhé řady knih, které často zaujmou více či méně extravagantními nápady – jednou spojí staré masné recepty s fiktivní historií Antonína Dvořáka, jindy třeba vydá stejnou knihu pod dvěma různými jmény. Svou zálibu v literárních hrách pak dokazuje i v tvorbě pro děti, například v knize Dr.Moul, kde básně vycházejí z názvů reálných vesnic.

Zatím poslední Šandova kniha je sbírka povídek. A že jsou i povídky autorovou silnou stránkou, dokazuje také ta, kterou napsal přímo pro Český rozhlas. Jmenuje se Soft Hard, stejně jako jeden slavný obraz, a velmi příhodně otevírá rok Bauhausu, který na Vltavě právě začal.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)