Zlatý čhörten (2019)

Ma Ťien. Magický příběh z tibetských hor ze „skandálního“ povídkového souboru Ukaž jazyk aneb Všechno je prázdné. Připravil Dominik Mačas. Překlad Kamila Hladíková. Mistr zvuku Ondřej Franěk.  Režie Jakub Doubrava.

Účinkuje Ivan Řezáč.

Nastudovala Plzeň v roce 2019. Premiéra 25. 11. 2019 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h.) v cyklu Současná povídka.

Lit.: Mačas, Dominik: Ma Ťien: Zlatý čhörten. In web ČRo 3 Vltava, 25. listopad 2019 (článek). – Cit.: (…) Spisovatel Ma Ťien žije v současnosti v Londýně. V Číně patří k zakázaným autorům. Může za to i zmiňovaný povídkový soubor. Po jeho vydání byl Ma Ťien nařčen z urážky Tibeťanů a narušování „bratrských vztahů“ mezi Tibetem a Čínou. Jeho povídky byly označeny za vulgární a obscénní.

Ma Ťien poznal Tibet během své cesty po Číně v polovině osmdesátých let. Od té doby se k tibetské tematice ve své tvorbě často vracel. I v povídce Zlatý čhörten přichází mladý čínský cestovatel do malé vesnice, aby zde vyslechl podivuhodný příběh, ve kterém čas nehraje žádnou roli… (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)