Když v Žáru pršelo (2020)

Lucie Holá. Muž, kterého našli ráno mrtvého na autobusové zastávce, byl její dávná láska. Helena se vrací do Žáru, aby zjistila, proč tak skončil. Povídka současné české autorky z knihy Příznaky. Připravil Dominik Mačas. Režie Vlado Rusko.

Čte Vilma Cibulková.

Natočeno 2020. Premiéra 29. 9. 2020 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.; 25 min.).

Lit.: Mačas, Dominik: Lucie Holá: Když v Žáru pršelo. Vilma Cibulková v existenciálním příběhu o dávné lásce. In web ČRo 3 Vltava, 29. září 2020 (článek). – Cit.: (…) Muže, kterého ráno našli mrtvého na autobusové zastávce, kdysi milovala. Helena se vrací do Žáru, kam dřív jezdila na prázdniny, aby zjistila, proč tak skončil. Potkává své bývalé kamarády a známé. Vyptává se, ale každý vidí Jirkův konec trochu jinak… Povídku současné české autorky Lucie Holé čte Vilma Cibulková.  (…) Prózu Když v Žáru pršelo jsme vybrali z knižního debutu Lucie Holé Příznaky, který vyšel v roce 2018 v edici Revolver revue. Nejedná se pouze o soubor povídek, ale v širším smyslu prozaických textů, například esejů nebo deníkových záznamů reflektujících obyčejný lidský život. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)