Nesnesitelně tažený roštěnec (2021)

Ivana Myšková. Markéta je uvězněna ve svém nešťastném manželství. Malý vietnamský chlapec je vězněm v cizím městě v cizí zemi. Jedno nedělní letní dopoledne se jejich životy nakrátko propojí… Dosud nepublikovaná povídka současné české autorky. Účinkuje Apolena Veldová. Připravil Dominik Mačas. Režie Jakub Doubrava.

Natočeno 2021. Premiéra 13. 9. 2021 (ČRo 3 Vltava, 13:30 h.; 29 min.).

Lit.: Mačas, Dominik – Myšková, Ivana: Povídky z autorských šuplíků i knižních novinek současných českých prozaiků. In web ČRo 3 Vltava, 13. září 2021 (článek). – Cit.: Týden věnovaný povídkám současných českých prozaiků se na Vltavě opakuje každých čtvrt roku. Vybíráme pro vás texty z autorských šuplíků i knižních novinek. Na co se můžete těšit tentokrát? Nové povídky Patrika Linharta, Ivany Myškové, Kláry Vlasákové nebo Stanislavy Mikové.  (…)

Prozaička Ivana Myšková napsala pro rozhlas povídku Nesnesitelně tažený roštěnec, ve které ukazuje relativitu chvilkové blízkosti dvou cizích lidí a odcizenosti dvou lidí blízkých. Je porozumění snesitelné a je porozumění nesnesitelné. Hrdinka povídky Markéta to první zažívá s vietnamským chlapcem, kterému nerozumí, a to druhé s vlastním manželem, kterému rozumí až příliš dobře. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)