Poslechová rozcvička (2017)

Marek Hlaváč. Série krátkých zvukových kompozic pracujících různými způsoby participace ze strany posluchače a obecně s rolí vysílajícího a přijímajícího.

Natočeno 2017. Premiéra 31. 1. 2018 (ČRo 3 Vltava, 22:00 h) v cyklu Radioacustica.

Lit.: anonym: Marek Hlaváč: Poslechová rozcvička. In web ČRo 3 Vltava, 31. 1. 2018 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: Série krátkých zvukových kompozic pracujících různými způsoby participace ze strany posluchače a obecně s rolí vysílajícího a přijímajícího. Kompozice jako nástroj – aby si posluchač mohl skladbu poslechnout, musí se do ní aktivně zapojit, ať už mentálně nebo fyzicky.

Poslechová rozcvička (5:09)
Instruktor navádí posluchače k modulování zvukových vln přicházejících do jeho ucha. Instruktáž lze přijmout i jako model zvláštního druhu poslouchání – samotné ucho se tedy stává hudebním nástrojem, stále připraveným k použití.

Němý řečník (1:53)
Hlas bez hlasu, řeč bez řeči. Z řeči a její sdělovací funkce zůstává jen nepatrný zbytek. Posluchač se může jen domnívat, co se řečník snaží sdělit.

Relaxační kus na motiv české hymny (9:59)
Mozek posluchače se synchronizuje s frekvencí 4-7Hz, frekvencí mozkových vln, která je spojovaná se stavem hypnózy.

Rozcvička s radiopřijímačem (9:41)
Posluchač je instruován k prozkoumávání svého přijímače a jeho užití jako hudebního nástroje. Nebo obecně k neortodoxnímu přístupu k věcem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)