Knihovnička Proglasu – Hledal jsem Alláha, našel Ježíše (2017)

Nad knihou se zamýšlí redaktorka Hana Svanovská.

Ukázky čte Petr Pospíšil.

Natočeno 2017. Premiéra 10. 12. 2017 (Rádio Proglas, 13:20 h). Repríza 11. 12. 2017 (Rádio Proglas, 10:15 h.).

Lit.: anonym: Knihovnička: Ježíš namísto Alláha. In web Rádio Proglas, 8. prosince 2017 (článek). – Cit.: Svědectví z pera amerického lékaře a v protestantském slova smyslu evangelisty Nabeela Qureshiho (1983-2017) je příběhem o to silnějším z toho důvodu, že se autorův pozemský život před několika měsíci v pouhých čtyřiatřiceti letech po těžké nemoci uzavřel.

Qureshiho původně pákistánská rodina pobývala nejprve ve Skotsku, po většinu jeho života pak ve Spojených státech. Na téměř třech stech stranách knihy čteme v první řadě vyprávění o jedné hluboce zbožné a vzájemně soudržné rodině, která si vlastní kulturu a víru drží nejen navzdory tomu, že si uvědomuje svůj úděl minority. Je za tím totiž především poctivé hledání Boží vůle a touha po spáse. Tohle všechno se Abbovi a Ammi, jak své rodiče poslušný mladík Nabeel láskyplně oslovuje, zprvu daří přenést i na jejich syna. Ovšem jen do okamžiku, než si on sám v prostředí americké lékařské fakulty začne klást naléhavé existenciální otázky o Boží úloze a Božím působení ve svém životě…

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)