Neobvyklá povolání 1/5 (2018)

Cyklus rozhovorů.

Natočeno 2018. Premiéra 16. – 20. 7. 2018 (ČRo 2 Praha, 19:00 h) v cyklu Klub Rádia Junior.

Obsah: 1 . Host: Pavel Titz, archeolog. Jaká dobrodružství můžete zažít, když se dobře učíte dějepis? Co všechno můžete vykopat ze země? Už Pavel někdy objevil poklad? A jaké země už objevil díky archeologii? Dá se díky archeologii cestovat v čase? To všechno a spoustu dalšího se dozvíte v pondělním Klubu Rádia Junior. Moderuje Jana Rychterová.

2. Host: Michal Brousil, hasič. Záchranář, který se pravidelně umisťuje na předních místech v hasičské soutěži. Není to jen tak, musí si obléknout těžkou výstroj, kterou byste možná ani neunesli a šplhá v rekordním čase na vysoké překážky. Kolik kilogramů musí unést? Jak se stal hasičem? A jak se soutěž liší od opravdového zásahu v terénu? Stačí poslouchat úterní Klub Rádia Junior. Moderuje Jana Rychterová.

3. Host: Jaroslav Cepák, ornitolog a vedoucí kroužkovací stanice Národního muzea. Bude vyprávět o sledování ptáků i proč je pro lidi důležité vědět, kam a kdy ptáci létají. Co se dá všechno zjistit díky kroužkování ptáků? A nebolí ptáky kroužek na noze? Zajímá vás ještě něco? O ptácích a ornitologii bude řeč ve středečním Klubu Rádia Junior. Moderuje Jana Rychterová.

4. Host: Simona Heřtusová, zakladatelka neziskové organizace Centrum Na rovinu. Ve čtvrtečním Klubu Rádia Junior si budeme povídat o tom, jak se Simona zamilovala do Keni a proč se rozhodla postavit školu v Africe. Co je v Keni nejkrásnější a co všechno se mohou naučit keňské děti? Moderuje Jana Rychterová.

5. Host: Pavel Řezáč, zoolog, který se zaměřuje na pavouky. Bojíte se pavouků? My vás to odnaučíme. Pavouci jsou totiž ohromně zajímaví tvorové. Kolik jich je druhů? Který je největší a který nejmenší? Můžete mít pavouka jako domácího mazlíčka? A lze ho vycvičit?Poslouchejte páteční Klub Rádia Junior. Moderuje Jana Rychterová

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)