Ranné ladenie – Jana Bosáková, Valéria Juríčková, Peter Čižmár a Slavomír Zombek (Ranní ladění – Jana Bosáková, Valéria Juríčková, Peter Čižmár a Slavomír Zombek, 2019)

Připravila a moderuje Ivana Jachymová.

Hovoří restaurátorka Jana Bosáková, ukrajinistka Valéria Juríčková, herec Peter Čižmár a architekt Slavomír Zombek.

Natočeno 2019. Premiéra 7. 2. 2019 (Rádio Devín, 7.00 – 10.00 h.).

Pozn.:  Aby sme sa v našich múzeách mohli dívať na staré fotografie, musí napríklad konzervátorka, reštaurátorka Jana Bosáková vedieť, čo so skleným negatívom rozbitým na niekoľko kúskov. Budete to vedieť aj Vy, keď si vypočujete jej rozprávanie. Ak budete počúvať ukrajinistku Valériu Juríčkovú, dozviete sa o jej najnovších prekladateľských projektoch, snoch a tiež o niektorých črtách súčasnej ukrajinskej literatúry. Peter Čižmár hrá v Štátnom divadle Košice, Divadle Kontra v Spišskej Novej Vsi, a ešte aj stihol vybrať pre nás hudbu do Čo dnes počúva. A z Levoče k nám príde architekt Slavomír Zombek, ktorý aktuálne v Galérii mesta Levoča vystavuje to, čo videl Pod povrchom. My budeme v éteri a tam sa dá ľahko stretnúť, ani sa nemusíme pohnúť zo svojho miesta. Pozýva Ivana Jachymová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)