Takí sú rozhlasáci – Viktor Oravec (Takoví jsou rozhlasáci – Viktor Oravec, 2011)

Emil Benčík. Portrét z cyklu Takí sú rozhlasáci o rozhlasovém redaktoru a moderátorovi. Redakce Tamara Chlebová.

Účinkují Emil Benčík, Viktor Oravec a další.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2011 (30 min.). Repríza 18. 2. 2019 (SRo Rádio Pyramída).

Lit.: Grebáč, Marián: Takí sú rozhlasáci – Viktor Oravec. In web SRo 18. 2. 2019 (anotace). – Cit.: Náš dlhoročný rozhlasový kolega, redaktor a moderátor Viktor Oravec oslávi 25. februára okrúhle životné jubileum – 90 rokov. Je jedným zo zakladajúcich redaktorov populárnej mládežníckej relácie Na modrej vlne, ktorá sa vysielala takmer tridsať rokov. V rebríčkoch počúvanosti patrila na popredné miesta a v danej dobe bola doslova kultovou, pretože v čase normalizácie bola voľnomyšlienkárska. Viktor Oravec aj po odchode do dôchodku externe spolupracoval s krajanskou redakciou slovenského rozhlasu.

Okrem Modrej vlny sa s jeho menom spájajú rozhlasové relácie Mikrofórum, Svet mladých a Impulzy. Viktor Oravec bol aj vynikajúcim športovcom, venoval sa šprintu, skoku do diaľky, desaťboju a ako dorastenec bol rekordérom Slovenska na 60 metrov. V roku 2011 ho tvorcovia relácie Takí sú rozhlasáci autor Emil Benčík a redaktorka Tamara Chlebová pozvali do štúdia, kde sa ocitol na opačnej strane mikrofónu, než bol celý svoj plodný redaktorský život zvyknutý.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)