Blízká setkání – Lenka Krobotová (2019)

Host: Lenka Krobotová. Moderuje Stáňa Lekešová. Na herečku Lenku Krobotovou se těším i proto, že mám ráda Dejvické divadlo v Praze. Nejdřív se chtěla věnovat lidovému a scénickému tanci, nakonec vyhrálo divadlo. Jak se jí spolupracuje s otcem Miroslavem Krobotem? Jaké role ji nejvíc naplňují? A jak moc reálné jsou situace v novém televizním seriálu Zkáza Dejvického divadla?

Natočeno 2019. Premiéra 20. 3. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Duchková, Anna – Lekešová, Stanislava – Horálková, Elena: „My sami nevíme, co z toho je mystifikace,“ říká o Zkáze Dejvického divadla Lenka Krobotová. In web ČRo 2 Praha, 20. březen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nejdřív se chtěla věnovat lidovému a scénickému tanci. Osud tomu ale chtěl jinak a dnes je Lenka Krobotová herečkou a protagonistkou seriálu Zkáza Dejvického divadla.

„Byli jsme překvapeni, do jaké hloubky to jde. Když jsme to četli poprvé, pochopili jsme, jak důvěrně nás bývalý pan šéf a můj táta Miroslav Krobot zná. Jsem ráda, že do toho všichni šli po hlavě a docela dost jsme si hrábli,“ přiznává herečka Lenka Krobotová.

Diváci v seriálu asi hledají odpovědi na to, co je realita a co mystifikace. „Říkali jsme si, že i pro nás bude zábavný pozorovat, jak si to divák přebere. Jsou tam samozřejmě střípky z reálných situací, které jsou vložené do těch mystifikačních. Teď jsem zrovna slyšela, že jsou lidi, kteří opravdu přemýšlí, jestli jsme si prošli kauzou AIDS, jestli máme peníze a jak to s námi vůbec je,“ směje se upřímně.

Osudová Šakalí léta

Lenka Krobotová se nejdřív chtěla věnovat lidovému a scénickému tanci. O herecké dráze nakonec rozhodl film Šakalí léta, ve kterém účinkovala coby tanečnice. „Nic není náhoda. Je důležité, jak se situací ve správný moment naložit tak, aby vás někam mohla posunout.“

Že má na herectví talent, bylo prý jasné dlouho. „Jen jsme si toho dřív nevšimli,“ vtipkuje  maminka herečky Hana Doulová, se kterou se Stáňa Lekešová během rozhovoru spojila po telefonu. Prozradila na ni nějaké šokující tajemství? „Možná v pubertě byla trochu hubatá.“

Jaké jsou ohlasy na seriál? Cítí pořád trému? Jaké to je potkávat se pracovně s tátou? Kdy si usmyslela, že bude herečkou a co na to říkala maminka?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)