Poetikon – Šialený mesiac (Poetikon – Šílený měsíc, 1993)

Dušan Mitana a básníci, kteří jsou mu blízcí.

Natočeno 1993. Repríza 23. 5. 2019 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.) k úmrtí D. Mitany.

Lit.: anonym: Opustil nás Dušan Mitana (zmeny vo vysielaní).  Kultúrny denník. In web SRo Rádio Devín, 22. 5. 2019 (článek). – Cit.:  Vo veku 72 rokov v stredu 22. 5. 2019 zomrel jeden z najlepších slovenských prozaikov, spisovateľ, scenárista a dramatik Dušan Mitana.

Dušan Mitana sa narodil v Moravskom Lieskovom. Začal študovať žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, po roku však prestúpil na Vysokú školu múzických umení, kde študoval filmovú a televíznu dramaturgiu. Odišiel do redakcie časopisu Mladá tvorba, kde sa stal súčasťou novej nastupujúcej generácie kultúrneho života. Bol veľmi dobrým priateľom Mariána Vargu aj Deža Ursinyho. Po skončení štúdia pracoval dva roky ako redaktor literárneho časopisu Romboid. Od roku 1975 sa literatúre venoval profesionálne. Písal prózu, poéziu, eseje a venoval sa filmovej a televíznej scenáristike. (…)

Vo štvrtok 23. 5. o 20.00 v rámci Literárneho RD Poézia uvedieme reprízu relácie „Poetikon – Šialený mesiac“ z roku 1993, koncipovanú ako stretnutie Dušana Mitanu s dielami básnikov, ktoré sú mu blízke. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)