Blízká setkání – Mirka Hyžíková (2019)

Host castingová režisérka Mirka Hyžíková. Moderuje Aleš Cibulka. Rozhovory s osobnostmi, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Dialogy, které pohladí po duši hosty i posluchače. S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novým zajímavým člověkem každý všední den.

Natočeno 2019. Premiéra 21. 8. 2019 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Kuchyňová, Zdenka – Cibulka, Aleš: Někteří herci jsou doslova štvanci, říká castingová režisérka Mirka Hyžíková. In web ČRo 2 Praha, 21. srpen 2019 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Četníci z Luhačovic, Domácí péče, Pupendo, Želary.  Známé filmy spojuje osoba Mirky Hyžíkové. Podílela se na nich jako castingová režisérka. Mají herci rádi castingy?

„Někteří starší herci s tím nechtějí mít nic společného. Hodně známé herce si ani nedovolíme pozvat na casting, pokud to není role, ve které si je neumíme představit. Kolikrát i hodně známý herec uzná, že by si to měl zkusit před naší kamerou nanečisto,“ říká v Blízkých setkáních Mirka Hyžíková.

Miroslava Hyžíková

Kdo má při castingu konečné slovo? „Režisér často přichází s představou o hlavních hercích. Jako producent zasahuje i televize.“

Co je pro ni nejtěžší? „Sladit termíny herců. Někteří jsou doslova štvanci. Třeba Případy 1. oddělení jsme začínali točit ve čtyři ráno, aby Mirek Hanuš stihl v deset zkoušku v divadle. Ta trvala do dvou, pak se zase točilo a večer šel na představení,“ vzpomínala v rozhovoru s Alešem Cibulkou.

Jak má širokou databázi herců? Jak se může neherec dostat k malým rolím? Co Mirka Hyžíková vyrábí a prodává? Více uslyšíte ze záznamu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)