Pro a proti – Trestní oznámení na OKD (2019)

Je trestní oznámení na aktéry prodeje minoritního podílu OKD shanou sněmovní komise událost důkladně prošetřit na základě nových informací nebo politickým bojem, jak tvrdí bývalý premiér Bohuslav Sobotka? Moderuje Veronika Sedláčková.

Hovoří  předseda Fondu národního majetku Roman Češka, na kterého také míří trestní oznámení, a předseda sněmovní komise Lukáš Černohorský.

Natočeno 2019. Premiéra 10. 10. 2019 (ČRo Plus, 9:34 h.).

Lit.: Sedláčková, Veronika – Přinosilová, Jana: Sněmovní komise pro OKD vystupuje nekompetentně, podjatě a politicky, tvrdí někdejší předseda Fondu národního majetku Češka. In web ČRo Plus, 10. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Sněmovní vyšetřovací komise je připravená podat 14 trestních oznámení v kauze privatizace OKD. Policie by tak měla zkoumat kroky z 90. let i prodej minoritního státního podílu firmy z roku 2004 skupině Carbon Invest a následné převzetí OKD společností podnikatele Zdeňka Bakaly.

Trestní oznámení míří kromě něj i na někdejší ministry Vladimíra Dlouhého, Jiřího Skalického, Bohuslava Sobotku či Milana Urbana.

Má tato sněmovní iniciativa díky novým důkazům šanci na obrat v kauze OKD, jak se domnívá její předseda Lukáš Černohorský z České pirátské strany, nebo je hlavně politicky motivovaná, jak si myslí bývalý předseda Fondu národního majetku  a poslanec Roman Češka, na kterého také míří trestní oznámení? Oba jsou hosty pořadu Pro a proti. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)