Interview Plus – Martin C. Putna (2019)

Hostem Interview Martin C. Putna. Moderuje Michael Rozsypal.

Natočeno 2019. Premiéra 10. 10. 2019 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Rozsypal, Michael – Luptáková, Věra: Rektor Zima není morální vzor. Je to normalizační komunista a měl by odstoupit, nabádá Martin C. Putna z Univerzity Karlovy. In web ČRo Plus, 10. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Univerzita Karlova se na tři roky „spojila“ s firmou ze skupiny PPF Petra Kellnera Home Credit (HC). Naše nejstarší a nejprestižnější univerzita dostane půl milionu ročně. Podepsání smlouvy ale vzbudilo velké emoce.

Literární historik Martin C. Putna, který na Univerzitě Karlově (UK) učí, se teď pustil do rektora UK. „Počínání rektora Tomáše Zimy mne pobuřuje už delší dobu. Tohle byla poslední kapka,“ říká v Interview Plus. Taky proto na Twitteru vyzval Akademický senát UK, aby rektora odvolal. Proč?

Aktualizováno:
Home Credit se dnes (až po odvysílání Interview Plus) rozhodl od smlouvy s Univerzitou Karlovou odstoupit. „Nechceme být nadále vtahováni do iracionálních debat o smyslu naší spolupráce, které oba subjekty poškozují ještě předtím, než spolupráce byla vůbec zahájena. Přejeme UK vše dobré,“ uvedl mluvčí HC Milan Tománek
. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)