Plus Speciál – Mladá Boleslav: Roste spolu se Škodou Auto? (2019)

 Regionální veřejná debata. Poprvé dnes uslyšíte veřejnou debatu Českého rozhlasu Plus z regionů, kde se budeme s tamními lidmi bavit o problémech, které je pálí. Začínáme v Mladé Boleslavi, kde bude hlavním tématem tamní Škoda Auto a její význam pro město, pro lidi pro zaměstnanost, ale také kriminalitu. Hosty jsou primátor Mladé Boleslavi z ODS Raduan Nwelati, člen představenstva Škoda Auto Bohdan Wojnar, zastupitelka Mladé Boleslavi za Stranu zelených Jana Krumpholcová, ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček a ministr průmyslu a obchodu za hnutí ANO Karel Havlíček. Moderuje Jan Bumba.

Natočeno 2019. Premiéra 15. 10. 2019 (ČRo Plus, 18:33 h.).

Lit.: Bumba, Jan – Skácel, Ondřej: Za problémy v Mladé Boleslavi nemohou jen cizinci. Většina narkomanů a bezdomovců jsou Češi a Slováci, tvrdí náměstek primátora Povšík (ČSSD). In web ČRo Plus, 15. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Škoda Auto patří mezi elitní české společnosti. Přítomnost automobilky má zásadní vliv na život v Mladé Boleslavi. Do tohoto 40tisícového města se v posledních letech za prací přistěhovalo až 15 tisíc cizinců. Jakým problémům a výzvám dnes čelí jeho obyvatelé? Odpověď na tuto otázku hledali účastníci první regionální debaty Českého rozhlasu Plus.

Jméno Škody Auto je neodmyslitelně spojeno s Mladou Boleslaví. Firma zde má svůj hlavní závod a je největším zaměstnavatelem v regionu. Neustálá poptávka po nových zaměstnancích znamená, že je zde prakticky nulová nezaměstnanost.

„Díky tomu tady dobře funguje drobný obchod nebo restaurace. Ale na druhé straně je tady větší kriminalita a více cizinců,“ říká ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) a dodává: „Menší firmy tady navíc jen těžko shánějíí nové zaměstnance.“  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)