Osudy – Jiří-George Planner 1/5 (2019)

Spoluzakladatel divadla Semafor, hudební redaktor rozhlasové stanice Svobodná Evropa. S blízkým přítelem Jiřího Voskovce, Miloše Formana nebo Jiřího Suchého v Los Angeles natáčela Renáta Spisarová. Spolupráce na pořadu mistr zvuku Aleš Huber.

Připravila Ostrava v roce 2019. Premiéra 28. 10. – 1. 11. 2019 (ČRo 3 Vltava, 11:30 h.) Repríza 29. 10. – 2. 11. 2019 (ČRo 3 Vltava,  0.00 hodin).

Lit.: Spisarová-Kotík, Renáta: Osudy Jiřího Plannera, spoluzakladatele divadla Semafor a hudebního redaktora Svobodné Evropy. In web ČRo 3 Vltava, 29. říjen 2019 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: V 60. letech vyměnil kariéru úspěšného divadelního ředitele za nejistou budoucnost emigranta. Jiří-George Planner, blízký přítel Jiřího Voskovce, Miloše Formana nebo Jiřího Suchého se o své vzpomínky dělí ve vltavských Osudech. V Los Angeles s ním natáčela Renáta Spisarová.

„Rozhodně bys měla točit s Jiřím Plannerem,“ nabádal mě hudební publicista Antonín Matzner při setkání, o kterém jsem netušila, že bude naše poslední. „Ten ví všechno o Semaforu a všechny v Praze i New Yorku znal.“ Dala jsem na jeho slova a vzpomínky Jiřího Plannera na Semafor, léta ve Svobodné Evropě i na to, jak s Voskovcem pekli v krbu kuřata, si můžete poslechnout ve vltavských Osudech. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)