Osobnost Plus – Vlastimil Ježek (2019)

Vlastimil Ježek, ředitel Obecního domu a bývalý studentský vůdce. Stál v čele Českého rozhlasu i Národní knihovny a ještě předtím, v listopadu 89, vedl jako student Filosofické fakulty Univerzity Karlovy stávkový výbor a studentskou radu. O deset let později byl jedním z iniciátorů výzvy Děkujeme odejděte. Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2019. Premiéra 20. 11. 2019 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Tesařová, Kateřina – Tachecí, Barbora: Spisovatel Jiří Stránský beze zbytku splňoval moji představu o prezidentovi, říká novinář a manažer Ježek. In web ČRo Plus, 20. listopad 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Mám své šestiletky,“ říká současný šéf Obecního domu o svých ředitelských postech. V předchozích dekádách zastával pozici generálního ředitele Českého rozhlasu, později ve stejné roli vedl Národní knihovnu ČR.

Novinář a manažer mimo jiné spoluorganizoval iniciativu Děkujeme, odejděte! Jak by porovnal tehdejších snahy aktivistů a současnou kampaň Milionu chvilek pro demokracii a jejich poslední demonstraci na Letenské pláni 16. listopadu?

„V něčem jsou si akce podobné. Cílem i tím, jak byly vedené. Také tím, že na nich promlouvali lidé, kteří mají co říci a kultivovanou češtinu. Na druhou stranu, Milion chvilek je daleko lépe organizovaný spolek, lépe zvládají produkci.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)