Vizitka – Matouš Hejl (2019)

Host Matouš Hejl, hudební skladatel. Moderuje Vojtěch Babka. Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s) kulturou. Skladatel Matouš Hejl bude mít tento týden na Vltavě hned dvě premiéry! Ve středu v poledne zazní „fanfára naruby“ v rámci Hudby k siréně a v pátek večer pak jeho kompozice inspirovaná zvuky velryb, s níž zvítězil ve skladatelské soutěži Česká filharmonie.

Natočeno 2019. Premiéra 2. 12. 2019 (ČRo 3 Vltava, 10:00 h.).

Lit.: Babka, Vojtěch – Slívová, Hana: Skladatel Matouš Hejl: Při psaní skladby pro soutěž České filharmonie mě inspirovaly velryby. In web ČRo 3 Vltava, 2. prosinec 2019 (článek+ nahrávka k poslechu) – Cit.: Čínská sci-fi a iránské filozofické texty v nedávné době zaujaly Matouše Hejla – hudebního skladatele, jehož kompozici Crossings, interpretovanou Českou filharmonií, odvysílá Vltava 6. prosince večer. Do Vizitky ho pozval Vojtěch Babka.

Až budete v pátek 6. prosince chvilku po osmé večerní poslouchat na Vltavě záznam koncertu, na němž zazněla vítězná díla 2. ročníku skladatelské soutěže České filharmonie, zaměřte se na zvuky velryb v kompozici Crossings třicetiletého autora soudobé vážné hudby Matouše Hejla. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)