Xaver a host – Dana Morávková (2019)

Dana Morávková hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2019. Premiéra 3. 12. 2019 (ČRo Region, 26 min.).

Lit.: Chládková, Jana – Myslivečková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: Dana Morávková: Vařím ráda, ale svíčkovou jsem nikdy nedělala. In web ČRo Region, 3. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Herečka Dana Morávková je také moderátorka, choreografka a bývalá vrcholová krasobruslařka. Kromě divadelních a seriálových rolí ji teď diváci mohou vidět i jako královnu v muzikálu na ledě – Popelce. Velkou radost jí udělal její charitativní kalendář Splň si svůj sen, který pokřtil Jaromír Jágr.

Dana Morávková hrála již v desítkách filmů, divadelních představení a několika seriálech. Nejznámější je jako doktorka Zdena Suchá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Tuto roli ztvárňuje již deset let. Vždy, než novou seriálovou roli přijme, musí vědět, kdo bude režírovat seriál a co předepisují scenáristé a dramaturgové. „Role doktorky Zdeny je bohatá, dostávám těžké úkoly. Zdena už prošla domácím násilím i ztrátou dcery Haničky. V reálném životě si však podobné osudy představit neumím. Pokud se něco takového v rodině děje, je nejlepší vzít nohy na ramena a odejít,“ říká Dana Morávková.

Náročná role Zdeny Daně nevadí: „Čím je role těžší, tím je to pro mě lepší. Možná proto, že jsem dělala vrcholový sport, mám ráda výzvy. Na Ordinaci se občas doma podívám, ale spíše při jejím sledování trpím,“ přiznává herečka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)