Příběhy slavných značek – Lacoste (2019)

Oděvní společnost založená francouzským tenistou, kterého přezdívali Krokodýl. Autorka pořadu Jitka Škápíková. Dramaturgie Magdalena Šorelová. Spolupracovali Jan Kovařík a Světlana Lavičková. Mistr zvuku Tomáš Pernický. Zvukový designér Jiří Litoš.

Natočeno 2019. Premiéra 3. 12. 2019 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.; 26 min.).

Lit.: Škápíková, Jitka – Šorelová, Magdalena: Lacoste: Tenisová jednička udala tón hry i mimo kurt. In web ČRo 2 Praha, 3. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) V 15 vzal poprvé do ruky tenisovou raketu a ve 22 byl světovou jedničkou. Navíc elegán oblečený do vlastnoručně navrženého prádla, které jedni obdivují a druhé pohoršuje. Proč si ale Francouz zvolil do znaku krokodýla?

René Lacoste, hráč skvělých úderů od základní čáry, jeden z nejlepších tenistů své doby, se narodil 2. července 1904 v Paříži. Za svůj úspěch mohl děkovat nejen talentu a píli, ale taky svému otci. Ten ho v patnácti vzal na tenisový turnaj a mladý René měl jasno. Tenis a nic jiného.

Že má talent, se ukázalo hned záhy. Lacoste získal nespočet titulů z různých grandslamových turnajů. Nechybí v nich Davis Cup ani Wimbledon. V letech 1926 a 1927 byl dokonce i světovou tenisovou jedničkou. To mu bylo pouhých 22 let.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)