Host Radiožurnálu – Lukáš Novák (2019)

Lukáš Novák je designér a umělecký sklář původem ze severočeského Nového Boru. Za kolekci Lost and Found, kterou oživil sklářskou techniku z roku 1818, získal nominaci na Designéra roku. Lukáš je autorem návrhu letošních aukčních lahví Pilsner Urquell, které se budou 12. 12. dražit ve prospěch Centra Paraple. Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2019. Premiéra 3. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 21:05 h.).

Lit.: Kroc, Vladimír: Sklo je médium, kterým ztvárňuji věci, o kterých sním, říká umělecký sklář. In web ČRo 1 Radiožurnál, 3. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Rád pracuji se starými technikami a posouvám je do 21. století, popisuje sklář Lukáš Novák. Za kolekci Lost and Found, kterou oživil sklářskou techniku z roku 1818, získal nominaci na Designéra roku. (…)

Umělecký sklář a designér Lukáš Novák navrhl novou aukční lahev Pilsner Urquell, které oslavují 30 let svobody a budou se 12. prosince dražit ve prospěch Centra Paraple. Jednou z částí zadání bylo také oslovit deset osobností, které se narodily v roce 1989 a které budou patrony lahví. „Absolvoval jsem s každým patronem více jak hodinový rozhovor o tom, co svoboda znamená, nasál jsem všechny jejich myšlenky,“ popisuje. Jak se tyto myšlenky vetkl do každé láhve?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)