Osobnost Plus – Karel Kovy Kovář (2020)

Hostem Osobnosti Plus je Kovy. Připravila a moderuje Bára Tachecí.

Natočeno 2020. Premiéra 28. 1. 2020 (ČRo Plus, 10:34 h.; 27 min.).

Lit.: Tachecí, Barbora – Tesařová, Kateřina: Kovy: Nemám pocit, že bych měl jít do politiky. Followerům teď můžu dát víc. In web ČRo Plus, 28. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  „Pokud se nám nelíbí určitá mediální zpráva, začneme mlátit toho, kdo ji přináší,“ říká Karel Kovář alias Kovy. Jeho odběratelé se už počítají ve stovkách tisíců, sledovanost videí pak má v řádech milionů.

Kovy tak reaguje na reakce a vystupování aktivistky Grety Thumbergrové, která se stala symbolem boje mladé generace proti změnám klimatu a za životní prostředí.

„Sleduji s nadšením nejen ji, ale celé klimatické hnutí. Přijde mně to jako jedno z hlavních témat současnosti. Přestože podle reálných reakcí ze strany politiků,…  tam se toho zas tak moc neděje,“ dodává Karel Kovář v Osobnosti Plus.

Podle něj je mladá generace vždy na začátku změn. „Možná je také indikátorem toho, kdy by změna měla nastat. A je dobré, když jí starší generace naslouchá,“ podotýká.

Kovy ve svých 23 letech disponuje nemalým vlivem na mladé lidi, což s sebou přináší možnosti politického ovlivňování.

Možná je to sobecké, ale zatím nemám pocit, že bych měl jít do politiky. Myslím, že zatím mohu svým followerům dát víc skrze svá videa. Když o politice mluvím, přibližuji témata a pak možná, bude i jejich hlas trochu informovanější. Anebo to bude jejich vstupenka do světa politiky.
Kovy

Svá videa prý tvoří tak, aby nebyla „černobílá“, se svým vlivem na ostatní se snaží zacházet velmi opatrně.

Prezident v TV Barrandov? 

Kovy rád kolem sebe hledá absurdity. Za největší ´bizár´ v české společnosti považuji TV Barrandov. Když člověk hledá něco bizarního, stačí si naladit tuto stanici, je tam toho dost. Co se děje okolo toho, že jí odchází hlavní lákadlo (v podobě rozhovoru s prezidentem Milošem Zemanem), mně připadá jako cirkus,” říká na konto dřív vřelého vztahu vlastníka a moderátora televize Jaromíra Soukupa s prezidentem. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)