Košická bohéma 2019 (2020)

Hovoří Boris Sirka, Svetlana Fialová, Boris Vaitovič a Radovan Čerevka.

Natočeno 2020. Premiéra 15. 2. 2020 (SRo Rádio Devín, 12:00 h).

Pozn.: Štyria vizuálni umelci píšu o svojej tvorbe. Ich myšlienky o vlastných dielach, inšpiráciách, tvorivých radostiach i strastiach si môžete vypočuť v sobotu 15. februára o 12,00 v relácii nazvanej Košická bohéma 2019.  „Domnievam sa, ako výtvarník, nie ako vedec, že nám známy vesmír je len interiér formy, ktorá je súčasťou iného vesmíru , teda molekuly živého organizmu.“ tvrdí Boris Sirka.

„Histórie mojich zápiskov sú dejinami slepých uličiek a zákutí. Žiadne latentné teórie s ambíciou prerastať v skutočné teoretické ekvivalenty, skôr pokusy o literárne parafrázy emócií a naratívov vychádzajúcich zo žitej skutočnosti, a úvahy o výtvarnom zobrazení týchto okamihov.“ píše Svetlana Fialová.

„Hovoriť o vlastnej práci by malo byť jednoduché, je to niečo, o čom by sme mali vedieť asi najviac. Som si však istý, že mnohé z toho o čom premýšľam povedať neviem, a možno práve preto pracujem hlavne vizuálne.“ vyznáva sa Boris Vaitovič.

„Sám nie som tvorca nejakej estetiky či rukopisu v klasickom zmysle slova, pracujem s existujúcou estetickou reprezentáciou a myslením.“ hovorí Radovan Čerevka.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)