Blízká setkání – Milan Trojánek (2020)

Host doktor Milan Trojánek. Moderuje Tereza Kostková. Může za šíření virů globalizace? Má silnější imunitu jako lékař infekčního oddělení? Nikdy se nebál? A máme se bát koronaviru my nebo vzniká davová hysterie a zbytečná panika? Existuje prevence, která nás ochrání?

Natočeno 2020. Premiéra 18. 2. 2020 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Horálková, Elena – Kostková, Tereza: S vakcínou proti koronaviru nelze brzy počítat. Vývoj je složitý, uvádí specialista. In web ČRo 2 Praha, 18. únor 2020  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Parketou doktora Milana Trojánka jsou infekční nemoci. O koronaviru toho ví hodně. „Máme z něj respekt. Může se šířit do jiných oblastí a můžou vzniknout lokální epidemie.“

„Průběh koronaviru není tak závažný jako u SARS,“ ujistil v Blízkých setkáních Milan Trojánek. Lhostejní k němu prý ale být nemůžeme. „Je třeba se adekvátně připravit a mít plán. To u nás na Bulovce funguje kvalitně. Kromě materiálního zázemí je tam vyškolený tým. A to je možná ještě důležitější.“

Je šance, že se proti koronaviru brzy objeví očkování? „Myslím, že vývoj každé vakcíny probíhá tak dlouho a je to tak náročné, že asi v blízké době nemůžeme počítat s tím, že by se nějaká účinná vakcína objevila,“ konstatuje lékař. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)