Studio N – Kauza ruského premiéra vede do Česka (2020)

Připravil Filip Titlbach.

Hovoří reportérka Petra Procházková a ekonomická redaktorka Tereza Mynářová.

Natočeno 2020. Webová premiéra

Lit.: Titlbach, Filip: Studio N: Kauza ruského premiéra vede do Česka. Sponzor jeho rodiny podniká v Praze. In web Deník N, 17. 2. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře.

Ruský podnikatel, který obdarovává rodinu nového ruského premiéra nemovitostmi za stovky milionů a byl ve vlasti i ve Švýcarsku vyšetřován pro podezření z daňových podvodů, má byznys v Česku. Deník N zjistil, že si tady pořídil několik bytů za desítky milionů korun, aby je záhy zase prodal. Kauzu popisuje reportérka Petra Procházková.

A ještě jedno téma. Pro polovinu českých zaměstnanců je to běžná situace. Pokud jim doslouží lednička, přestane fungovat auto, které potřebují k práci, nebo jejich dítě přijde domů s tím, že by rádo jelo na lyžák, utratí všechny své peníze, přiberou si v práci přesčasy nebo si jednoduše půjčí. To s sebou může nést řadu důsledků. Kromě dluhů například zdravotní problémy, společenskou izolaci nebo horší podmínky v zaměstnání. Jaký by měl být důstojný plat? Odpovídá ekonomická redaktorka Tereza Mynářová.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)