Host ve studiu – Hana Hindráková (2020)

Spisovatelka Hana Hindráková a její nový román z Afriky.

Připravil Hradec Králové v roce 2020. Premiéra 25. 2. 2020 (ČRo Hradec Králové, 10 min.).

Lit.: Schmidt, Jakub  – Baják, Milan: Hana Hindráková: „Běloch je v Africe chodící bankomat. Ale kdybych tam žila, budu se chovat stejně“. In web ČRo Hradec Králové, 25. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Spisovatelka a trutnovská rodačka Hana Hindráková vydala svoji nejnovější knihu, která se jmenuje Svítání nad savanou s podtitulem Než se rozední, zbývá jen poslední tanec. Je opět inspirovaná Afrikou, kterou má Hana tak ráda. Na černém kontinentu se odehrává také děj jejích předešlých románů. 

Svítání nad savanou. Kolikátá už je to vaše knížka?
To jste mě teď tedy dostal. (smích) Mám pocit, že je to osmý román.

A odehrává se opět v Africe, kterou máte tak ráda. Vzpomínám si na Smrtící byznys, což byl román z prostředí černého trhu s léky.
Ano, odehrával se tedy výjimečně v Ugandě, nikoliv v Keni. Ale teď jsem se vrátila zase zpátky do Keni.

Do Keni vás to táhne. Už jste tam také několikrát byla, je to tak?
Byla jsem tam sedmkrát, naposledy loni v září.

O čem je tedy Svítání nad savanou?
Svítání nad savanou je napínavý příběh plný dobrodružství, lásky a romantiky. Je to, řekněme, taková trošku oddechovější kniha. Já jsem si po těch těžkých tématech potřebovala maličko odpočinout a načerpat energii na další těžké téma. Tato kniha vypráví příběh novinářky, která se dostane do severní Keni a tam ji náhoda svede dohromady s jejím bývalým tanečním trenérem, se kterým ji pojily zakázané city. Víc bych nechtěla prozrazovat.

Dobře, tak víc neřekneme. Jak jste přišla na tento námět?
Já tancuji standardní tance, mám taneční prostředí ráda. A zhruba čtyři roky jsem hledala, jak spojit téma Afriky a společenského tance. Ze začátku mi to přišlo skoro nemožné, ale podařilo se. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)