Dvacet minut Radiožurnálu – Lukáš Kolářík (2020)

Hostem je Lukáš Kolářík, předseda sněmovního podvýboru pro informační technologie a dávkové systémy. Policisté tento týden zasahovali na ministerstvu práce a sociálních věcí kvůli zakázce na informační systém. V čem jsou slabiny systému, který má zajišťovat vyplácení dávek? A která další ministerstva mají potíže se svými informačními systémy? Je spravedlivé, když premiér Babiš kritizuje v této věci jen ministryni práce a sociálních věcí? Moderuje Marie Bastlová.

Natočeno 2020. Premiéra 26. 2. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:05 h.; 21 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Indicie o nelegálním jednání na MPSV jsme neměli, rezignace ministryně situaci nevyřeší, říká Lukáš Kolářík. In web ČRo 1 Radiožurnál, 26. únor 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Policisté tento týden zasahovali na ministerstvu práce a sociálních věcí kvůli zakázce na informační systém. Proč se ministerstvu už roky nedaří vysoutěžit systém na vyplácení dávek?

„Během uplynulých dvou let jsem na zakázky na ministerstvu upozorňoval. Tušil jsem, že tam není vše v pořádku. Překvapilo mě ale, že všechno přišlo takhle z čistého nebe,“ říká v rozhovoru s Marií Bastlovou pirátský poslanec Lukáš Kolářík, předseda sněmovního podvýboru pro informační technologie a dávkové systémy.

„Náměstek Baláč nepůsobí jako gauner“

Problémy se soutěžením nového systému na ministerstvu práce a sociálních věcí se táhnou poměrně dlouhou dobu. V poslední době měly komplikace hlavně administrativní charakter: vypsané zakázky byly rušeny, antimonopolní úřad odmítal výsledky soutěže schválit a podobně. Nyní ale policie na ministerstvu zasahovala pravděpodobně z trestněprávních důvodů.

„Indicie o tom, že by na ministerstvu docházelo k nelegálnímu jednání, jsme neměli. S náměstkem Baláčem jsem mluvil několikrát a nepůsobil na mě jako gauner. Jsem zvědavý na závěry vyšetřování,“ soudí Lukáš Kolářík. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)