Vizitka – Jindřich Toman (2020)

Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s)kulturou. Host: Jindřich Toman, lingvista a profesor slovanských jazyků na Michiganské univerzitě v Ann Arbor. Je absolventem Karlovy univerzity v Praze a německých univerzit ve Freiburgu a Kolíně nad Rýnem. Napsal knihy o Romanu Jakobsonovi, Pražském lingvistickém kroužku nebo o českém modernismu. Jako spolupracující kurátor četných výstav se na své vědecké cestě nejprve zaměřil na lingvistiku, poté výzkumné zájmy přesouval do oblasti kulturní historie (zejména vizuální) střední Evropy. V současné době se věnuje židovské kultuře v Čechách, která je hlavním tématem jeho přednášek v USA, kde žije. V přímé návaznosti na jednu z nich v České národní budově v New Yorku povede s profesorem Tomanem rozhovor Renáta Spisarová.

Připravila Ostrava v roce 2020. Premiéra 27. 2. 2020 (ČRo 3 Vltava, 10:00 h.). Repríza 27. 2. 2020 (ČRo 3 Vltava, 19:00 h.).

Lit.:

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)