Dvacet minut Radiožurnálu – Filip Melzer (2020)

Hostem je advokát a docent z právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Filip Melzer. Vláda v tomto týdnu změnila právní základ omezení proti šíření koronaviru. Mění to něco na možnostech domáhat se náhrady škody? Kdo a na jak velkou náhradu má podle platných zákonů nárok? A je jasné, jestli lidé smějí jet na víkend na chatu? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 3. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:05 h.; 25 min.).

Lit.: Pancíř, Tomáš – Havel, Prokop: Náhrada škody by měla být v tak velkých a krizových situacích omezená, upozorňuje advokát Melzer. In web ČRo 1 Radiožurnál, 27. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Vláda změnila právní základ opatření proti šíření koronaviru. Původně měla vládní opatření proti šíření koronaviru podobu usnesení vlády a odvolávala se na ustanovení krizového zákona. Už od středy ale omezení vydává mimořádným opatřením ministr zdravotnictví na základě zákona o ochraně veřejného zdraví. Co na to říká advokát a docent z právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Filip Melzer? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)