Vizitka – Jan Kučera (2020)

Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s)kulturou. Dirigent, skladatel a klavírista Jan Kučera teď každý den ve své pracovně usedá za klavír a pro své přátele a jejich děti vysílá živě na Facebooku hudební hádanky z pohádek a Večerníčků. Můžete hádat i vy, jednu takovou si totiž připravil do Vizitky. Řeč bude také o Kučerově Pivním oratoriu, které před časem uvedl Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK, o revui Wanted s Dagmar Peckovou nebo o Kučerově hudební misi v Karlovarském symfonickém orchestru, kde je v současné době šéfdirigentem. Moderuje Daniel Jäger.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 3. 2020 (ČRo 3 Vltava, 10:00 h.; 57 min.). Repríza  30. 3. 2020 (ČRo 3 Vltava, 19:00 h.).

Lit.: Slívová, Hana – Jäger, Daniel: Dirigovat vlastní skladby? To je jeden z nejkrásnějších pocitů, říká skladatel Jan Kučera. In web ČRo 3 Vltava, 30. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Kdyby světu nevládla pandemie koronaviru, Jan Kučera by teď pilně zkoušel s orchestry a ve volných chvílích psal autorské skladby. Místo toho ovšem po internetu kolují odkazy na jeho youtubový kanál, kde zábavným způsobem interpretuje písně z oblíbených Večerníčků a filmů. I o tom byla řeč ve Vizitce, kam skladatele a dirigenta Kučeru pozval Daniel Jäger.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)