Otevřené hlavy – Jack Halberstam (2020)

Proč genderové boje na sociálních sítích nakonec snahám o rovnost škodí? Jaké nové výzvy digitální doba přinesla queer osobám a jak souvisí anarchismus a transgender budoucnost? Jak souvisí gender, Twitter a kapitalismus? Rozhovor s teoretikem Jackem Halberstamem. Připravil Ondřej Trhoň.

Natočeno 2020. Premiéra 25. 5. 2020 (ČRo Rádio Wave, 16 min.).

Lit.: Trhoň, Ondřej: „Občas si pleteme emancipaci se vznikem nového trhu,“ říká queer teoretik Jack Halberstam. In web ČRo Radio Wave, 25. květen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Svůj přístup queer a literární teoretik Jack Halberstam popisuje jako „nízkou teorii“. V jeho pracích se potkává popkultura se současným myšlením v oblasti genderu, trans identity nebo feminismu. Profesor Columbia University napsal knihy o ženské maskulinitě i Lady Gaga. V rozhovoru jsme řešili aktuální problémy genderové politiky, jak se proměňuje přijetí transgender osob nebo proč patří budoucnost queer teorie badatelům jiné než bílé barvy pleti. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)