Noční Mikrofórum – Zuzana Vojtíšková a Aleš Vrzák (2020)

Host: Zuzana Vojtíšková, dramaturgyně, Aleš Vrzák, režisér – k soutěži o původní rozhlasovou hru. Osobnosti si zvou osobnosti. Moderuje Tomáš Vacek.

Natočeno 2020. Premiéra 25. 5. 2020 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.; 57 min.).

Lit.: Vacek, Tomáš: O nejlepších původních rozhlasových hrách s režisérem Alešem Vrzákem a dramaturgyní Zuzanou Vojtíškovou. In web ČRo 2 Praha, 25. květen 2020 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.: Soutěž Radio Drama Autor má své vítěze. S členy poroty soutěže si Tomáš Vacek povídal o tom, jak klání probíhala nebo jaká jsou dnes nejčastější témata.

Odborná porota soutěže Radio Drama Autor vybírala ze 112 textů v kategorii Původní rozhlasová hra a ze 72 textů v kategorii Původní rozhlasová hra pro děti a mládež.

Vítězem první kategorie se stal dramatik a režisér Tomáš Loužný s textem Vyvolený. V kategorii pro děti a mládež zvítězila dramaturgyně a autorka Marie Nováková s textem Bouřka.

Jak v rozhovoru prozrazují členové poroty Zuzana Vojtíšková a Aleš Vrzák, nejčastěji zpracovávaným tématem první kategorie byla dystopická vize budoucnosti, v kategorii pro děti a mládež se opakovaně objevovala reflexe dětské šikany.

Vítězné texty Český rozhlas nastuduje a odvysílá ve svém programu. Posluchači se na výsledná zpracování mohou těšit na vlnách Českého rozhlasu Vltava a Dvojka nebo Rádia Junior v pravidelných programových řadách pro hry a pohádky.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)